Bli en klimatsmart hemmafixare!

Cirkelbyggarna föreläser under Strängnäs Klimatvecka 2021

När vi bygger om eller renoverar hemma är det få av oss som funderar på hur vi kan göra det på ett sätt som är minst dåligt för klimatet. Och det är inte konstigt. Hur vi konsumenter kan minska vårt klimatavtryck när vi bygger är en fråga som inte alls får samma plats som den får när vi t ex köper mat. Det vill vi på Cirkelbyggarna ändra på.


Vill du bli inspirerad att bli en lika bra byggkonsument som du är livsmedelskonsumnet? Då ska du komma på föreläsningen Bli en klimatsmart hemmafixare under Strängnäs Klimatvecka 2021. 


Är du ointresseard av att bygga om och renovera hemma? Kanske är denna föreläsning ändå något för dig. Som en inledning kommer föreläsare Camilla Almqvist på ett pedagogiskt sätt förklara varför klimatet på vår jord håller på att förändras. Du kommer få svar på frågor som: Hur det kan vara så farligt om temperaturen stiger med några grader? Vad gör politiker och beslutsfattare för att stoppa klimatförändringarna? Och vad betyder egentligen alla dessa begrepp som man så ofta ser numera; Cirkulär ekonomi, Agenda 2030, återbruk och svinn? 

Datum: 16 november 2021

Tid: 18.30 - 19.30

Plats: Kulturhuset Multeum Strängnäs

Arrangemanget är kostnadsfritt. Ingen föranmälan behövs.

Om arrangörerna

Cirkelbyggarna AB vill inspirera och hjälpa privatkonsumenter att minska sin klimatpåverkan vid renovering och nybyggnation av bostäder, främst genom att hitta sätt att minska byggsvinnet.


Klimatveckan är ett samarbete mellan Strängnäs kommun, Klimatinitiativ Strängnäs, ABF, Studiefrämjandet och Strängnäs Riksteaterförening.