För byggmaterialhandlare

Byggmaterialhandeln tvingas slänga delar av sitt sortiment. Ett typiskt exempel är virke som måste kastas för att det är krokigt eller har fula kvistar i sig.


En stor del av det här materialet hade mycket väl kunnat säljas, men många byggmaterialhandlare har inga rutiner upparbetade för det. Personalen som möter en kund som ber att få köpa en defekt vara blir därför ofta osäker och svaret kan bli alltifrån ett nej till att kunden får varan gratis.


Att det saknas en modell för att sälja en vara som inte håller måttet förlorar du som byggmaterialhandlare intäkter på, men framför allt så förlorar vår miljö på detta. Vi måste sluta slänga material som är helt okej att använda om jordens resurser ska räcka till, om vi minska utsläppen och förhindra klimatkrisen. Det blir dina kunder mer och mer medvetna om. Fler och fler av dem vill också göra en aktiv insats för att rädda varor från att slängas. De vill göra en insats för miljön, klimatet och vår värld.

 

Vi på Cirkelbyggarna kan hjälpa dig som är byggmaterialhandlare att ge dina kunder ett cirkulärt, hållbart val. Vi vill att kunderna ska lämna din butik och veta att de gjort något bra både för miljön och för sin plånbok. Kontakta oss så berättar vi mer!


Kontaktperson:

Camilla Almqvist, camilla@cirkelbyggarna.se